به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر حسین هرسیج رییس دانشگاه اصفهان در این دیدار ضمن معرفی دانشگاه اصفهان اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران حدود 43 سال پیش به وجود آمد که منشا تحولات علمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در منطقه شد.
وی افزود: این پیشرفت ها علی رغم تحریم های امنیتی، دیپلماتیک و اقتصادی بوده است و با این وجود کسب رتبه های برتر دانشگاه های ایران در نظام های رتبه بندی معتبر جهانی بسیار حائز اهمیت است.
دکتر هرسیج در ادامه تصریح نمود: شما به شهری آمده اید که به نصف جهان معروف است و علت این نامگذاری به خاطر نقشی است که اصفهان در تمدن ایران اسلامی داشته است. به همین خاطر اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام شناخته شده است.
وی دانشگاه اصفهان را به عنوان یکی از دانشگاه های جامع و برتر کشور معرفی و اظهار داشت: نقطه مشترک ما این است که علاوه بر این که به عنوان یک کشور مستقل محسوب می شویم، هر دو دانشگاه به عنوان دانشگاه جامع و برتر کشور خود مطرح هستند.
دکترهرسیج تصریح نمود: از بدو مسئولیت ریاست دانشگاه برنامه دانشگاه جامعه محور و تمدن ساز را مطرح نمودم که با توجه به این دو برنامه ما می توانیم برنامه های مشترکی را بین دو دانشگاه داشته باشیم.
رییس دانشگاه اصفهان افزود: در مرحله اول ما باید مسائل وچالش های دانش بنیان و مسئله محور در روابط دوجانبه را شناسایی نماییم.
وی یکی از وظایف دانشگاه ها در حوزه ملی و فراملی برای افزایش ارتباطات بین المللی را همکاری برای حل این چالش ها دانست.
دکتر هرسیج بیان داشت: انتظار ما از دانشمندان هر دو دانشگاه ، شناسایی مسائل مشترک در سطح کشور، منطقه، خاورمیانه و اروپای شرقی است که پس از شناسایی این مشکلات و نیازهای منطقه، مسائل دوجانبه از نظر علمی، تحقیقاتی و فرهنگی می تواند شکل بگیرد. این موارد می تواند شامل همکاری های علمی،آکادمیک، تسهیلات در راستای تبادل استاد و دانشجو، انجام تحقیقات مشترک و برگزاری برنامه های آموزشی مشترک باشد.
رییس دانشگاه اصفهان در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع دومی که می تواند مبنای این مبادلات علمی باشد، بحث های تمدنی است.
دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه تمدن ساز، نماینده تمدن اسلامی و شیعی و همین طور دانشگاه بلگراد به عنوان نماینده تمدن مسیحی می توانند با یکدیگر تعامل ارزنده ای در حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، هنری، ورزشی و زبانی داشته باشند.
دکتر هرسیج در پایان ضمن اشاره به کلامی گهربار از پیامبراسلام(ص)اظهار داشت: دو گروه از امت من، اگر صالح شوند، امتم صالح می شوند و اگر فاسد شوند، امتم فاسد می شوند. عرض شد: ای رسول خدا، آن دو گروه کدامند؟ فرمودند: عالمان و حاکمان.
رییس دانشگاه اصفهان تصریح نمود: جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم و جنگ سرد نتیجه ی همکاری های علما و امرای فاسد بوده است. متاسفانه سلاح های هسته ای را نیز دانشمندان می سازند و منجر به سو استفاده ابزاری از سوی حاکمان خود شده اند. ما نیاز به علمایی داریم که در جهت صلح و توسعه ی پایدار حرکت کنیم.
دکتر ولادان جوکیچ رییس دانشگاه بلگراد نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تاریخی اصفهان و دانشگاه جامع اصفهان به معرفی دانشگاه بلگراد پرداخت و اظهار داشت: کشور صربستان در جنوب شرقی اروپا قرار دارد که بالغ بر 7 میلیون نفر جمعیت دارد. وی افزود: مردم ما نیز مانند ایرانیان به کشورشان افتخار می کنند.
رییس دانشگاه بلگراد تصریح نمود: من نیز با رییس دانشگاه اصفهان موافق هستم ، اگرچه عالمان در دانشگاه مستقل فکر می کنند ولی می توانند به مواضع مشترک برسند و در حل مشکلات دنیا کمک کنند .
وی افزود: دانشگاه بلگراد اولین دانشگاه صربستان است و در سال آینده 250 سالگی شروع آموزش درصربستان را جشن می گیریم.
دکتر ولادان جوکیچ در ادامه تصریح نمود: این دانشگاه دارای 31 دانشکده و 50 انستیتو است که این 31 دانشکده همه رشته ها را در برمی گیرند. وی افزود: 11 پژوهشکده نیز داریم که با دانشکده هایمان متصل هستند.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر حدود 9هزار دانشجو در دانشگاه بلگراد حضور دارند که دانشجویان ما در سه سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند.
رییس دانشگاه بلگراد خواستار همکاری های دوجانبه در حوزه های مختلف علمی شد و بر این مهم تاکید نمود.
وی افزود: گسترش همکاری های بین دو دانشگاه منجر به همکاری هایی در سطح بالاتر ملی و بین المللی خواهد شد.
در این نشست ضمن بررسی زمینه های مشترک و پراهمیت تحقیقاتی در دو دانشگاه، درخصوص همکاری های مشترک بین المللی از جمله انجام پژوهش های مشترک در قالب فرصت های مطالعاتی، راهنمایی مشترک پایان نامه ها و رساله ها، اقامتگاه مجزا برای دانشجویان و اعضای هیأت علمی خارجی طرف قرارداد و عضویت دانشگاه در مجامع بین المللی و همچنین برگزاری کنفرانس های مشترک بین المللی دانشگاه اصفهان و بلگراد مطرح و بررسی شد.
گفتنی است: این دیدار روز سه شنبه 20اردیبهشت 1401 در محل سالن اجتماعات سازمان مرکزی دانشگاه اصفهان با حضور روسای دو دانشگاه، معاونین و رئیس دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه اصفهان برگزار شد.